Stress is niet weg te denken uit ons dagelijks leven, we krijgen er sowieso mee te maken, gewild of ongewild.  Zo lang we die stress onder controle kunnen houden is er niets aan de hand.  Maar wat als het allemaal te veel wordt ?  Regelmatig horen we wel iets over dit thema op radio of televisie.  We kunnen het niet langer ontkennen… te veel mensen lijden onder de té grote druk en glijden af naar een burn-out of depressie.

Stress op de werkvloer Activational

Stress als overlevingsmechanisme

Op zich is stress niet slecht, in de oertijd hielp het ons nl. te overleven in gevaarlijke of levensbedreigende situaties.  Ondertussen is onze wereld veranderd. De vroegere bedreigingen uit de oertijd hebben plaats gemaakt voor ‘nieuwe’ bedreigingen :

  • de werkdruk,
  • het betalen van een lening of huishuur,
  • het afleggen van examens of testen,
  • het verkeer,
  • de combinatie werk/gezin,
  • constante bereikbaarheid via smartphone, computer, …

Al deze situaties zorgen ervoor dat we in ons oermechanisme terecht komen, nl. vechten of vluchten.

Tot onze persoonlijke grens

Dit activeert ons stresssysteem zodat we klaar zijn voor ‘actie’.  De bedoeling is wel dat, na de stresssituatie, ons lichaam terugkeert naar zijn ‘normale’ toestand. De problemen stellen zich als we té lang in een stresssituatie terechtkomen waarvan we niet snel genoeg recupereren.  Langzaam maar zeker bouwt ons stressniveau zich op tot we onze persoonlijke grens bereiken.

 

Je hebt maar één gezondheid

Maar ook de mensen in jouw bedrijf of vereniging denken wellicht : ‘Mij zal het niet overkomen’.  Ook al wil je medewerker zijn brein misschien doorgaan maar zegt het lichaam op een gegeven moment :  ‘nu is het genoeg geweest’ en weigert verdere dienst.  Dus laat het niet zover komen,  je hebt maar één gezondheid, draag er zorg voor…

Wat kan je als werkgever doen?

Kan je tijdig ingrijpen en je mensen waarschuwen voor het tot een burn-out komt ?  Zeker en vast !

Kan ik je daarbij helpen ?  Jazeker.

Als gediplomeerd stresscoach kan ik de mensen op de werkvloer theoretisch inzicht geven, maar vooral ook praktische ontspanningsoefeningen aanbieden.  De oefeningen die het meest aanspreken of het beste resultaat hebben kunnen ze gewoon zelf verder blijven oefenen, thuis of op het werk.

Dat is nl. mijn missie : die mensen op de werkvloer die het moeilijk hebben of overbelaste medewerkers,  tools aan te reiken om het hoofd te bieden aan de dagelijkse portie stress, een uitweg te bieden om het anders aan te pakken.

 

Wat doe ik concreet?

Ik heb voor bedrijven 3 pakketten samen gesteld. Zo kan je zelf kiezen welk pakket jouw team het beste zal helpen.

stress training Activational

Presentatie rond stress

2,5u – max. 12 pers

Hartcoherentie

8u – max. 12 pers

Individuele begeleiding hartcoherentie

4,5 u – individueel

Presentatie rond stress

2,5u – max. 12 pers

Hartcoherentie

8u – max. 12 pers

Individuele begeleiding hartcoherentie

4,5 u – individueel

Boek nu uw afspraak en doe het ziekteverzuim dalen

Uw werknemers krijgen praktische tips en oefeningen om hun stressniveau te verminderen.